Spirit Soul Body Καλλιθέα

348356373_689300166288691_7109428245352846345_n

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΑΤΕ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Το καλοκαίρι έφτασε και σίγουρα πολλοί απο μας που είμαστε ενεργοί και αθλητικοί όλο το χρόνο, ζητάμε ένα διάλειμμα από τις προπονήσεις τους καλοκαιρινούς μήνες. Το σώμα και το μυαλό μας χρειάζονται ξεκούραση και αλλαγή περιβάλλοντος, αλλά αξίζει να αναρωτηθείτε: αξίζει ένα τρίμηνο διάλειμμα προπόνησης όλη τη δουλειά που έχετε κάνει μέχρι τώρα; Παρακάτω μερικοί απο τους λόγους για τους οποίους πρέπει να συνεχίσετε την προπόνηση το καλοκαίρι:

  1. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΕΠΗΣ
    Ένα διάλειμμα το καλοκαίρι σημαίνει σπάσιμο της ρουτίνας και το φθινόπωρο θα είναι πιο δύσκολο να ξεκινήσετε ξανά την προπόνηση. Η συνεχής άσκηση θα σας κρατήσει ενεργοποιημένους και θα σας βοηθήσει να πετύχετε τους στόχους σας πιο εύκολα.
  2. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ
    Ο καιρός είναι μια δικαιολογία για πολλούς . Έχει πολύ κρύο, πολύ αέρα, πολύ ζέστη , πολύ ήλιο κ.λπ. Πόσο συχνά λέμε ψέματα στον εαυτό μας και βρίσκουμε μια δικαιολογία για να παραλείψουμε μια προπόνηση; Συνεχίστε να προπονείστε στον χώρο που έχετε επιλέξει ήδη τους προηγούμενους μήνες και μπορείτε να διαγράψετε τον παράγοντα καιρού από τη λίστα με τις δικαιολογίες σας γιατί έχουμε πάντα καλό καιρό για προπόνηση μια και όλοι οι χώροι παρέχουν την κατάλληλη θερμοκρασία ανάλογα την εποχή !
  3. ΑΘΕΤΗΜΕΝΕΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ
    Το καλοκαίρι θα τρέξω, θα κάνω ποδήλατο , θα περπατήσω , θα κολυμπήσω , θα κάνω roller-skate! Πραγματικά θα ήταν υπέροχο αν όντως κάνατε κάτι ή μερικά απο αυτά, αλλά πόσες φορές και πόσο αποτελεσματικά το κάνατε το περασμένο καλοκαίρι; Σταθερά κάθε μέρα, με γρήγορο ρυθμό, για τουλάχιστον 30 λεπτά συνεχόμενα; Ελάχιστοι τηρούμε ένα τέτοιο πρόγραμμα γιατί απλά δεν βρίσκουμε σχεδόν ποτέ το χρόνο για ένα συστηματικό πρόγραμμα εκγύμνασης παρά μόνο αν έχουμε ραντεβού στο γυμναστήριο!!!
  4. ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΤΑΚΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ ΠΑΡΑΛΙΑ-ΣΩΜΑ
    Κάνοντας προπόνηση όλους τους προηγούμενους μήνες καλό είναι να μην πετάτε τις προσπάθειες που κάνατε οταν έρχεται το καλοκαίρι. Συνεχίζοντας την άσκηση το καλοκαίρι, διατηρείτε τον εαυτό σας σε φόρμα και δεν θα χρειάζεται να ανησυχείτε για την εμφάνισή σας στην παραλία.
  5. Η ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ
    Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, μπορείτε να απολαύσετε τις εξόδους σας στα πάρτυ μπάρμπεκιου ή όπου αλλού επιλέξτε χωρίς τύψεις καθώς η προπόνηση βοηθά να διατηρήσετε μια ισορροπημένη διατροφή αλλά και έναν καλό μεταβολισμό.
  6. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΟΡΜΟΝΕΣ ΕΥΤΥΧΙΑΣ
    Όταν φεύγετε από το γυμναστήριο μετά από μια καλή προπόνηση, νιώθετε την απελευθέρωση ενδορφινών που προκαλούν ικανοποίηση. Είστε ευδιάθετοι, ενεργητικοί και πιο δραστήριοι τις μεγάλες καλοκαιρινές μέρες.
  7. ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΟΧΗ
    Σίγουρα είμαστε πολύ πιο δραστήριοι το καλοκαίρι. Ασχολούμαστε με τον κήπο μας , κολυμπάμε και κάνουμε μεγάλες βόλτες στη φύση. Ωστόσο, όλα αυτά δεν παρέχουν ομοιόμορφο φυσικό φορτίο και μπορεί να προκαλέσουν ακόμη και τραυματισμούς λόγω υπερφόρτωσης. Η στοχευμένη, συνεπής προπόνηση ολόκληρου του σώματος στο γυμναστήριο υποστηρίζει τις σωματικές σας ικανότητες.
    Μην ξεχνάτε ότι έχετε ήδη εργαστεί τόσο σκληρά για να κάνετε την προπόνηση μέρος της ζωής σας. Μην αφήσετε τους καλοκαιρινούς μήνες να το αλλάξουν αυτό – μπορείτε να το κάνετε!!!!!

Μοιράσου αυτό το αρθρο -