Spirit Soul Body Καλλιθέα

the-study-assessed-the-relationship-between-physical-activity-with-incidence-of-15-types-of-cancer-

Τα οφέλη της άσκησης στον καρκίνο

Ενας μεγάλος αριθμός ερευνών αποδεικνύει καθημερινά ότι η τακτική άσκηση μπορεί να βελτιώσει σημαντικά τη σωματική και ψυχική υγεία του καρκινοπαθή και ιδιαίτερα όταν βρίσκεται σε διαδικασία θεραπείας. Ακόμα και αν κάποιος δεν έχει αθληθεί ποτέ πριν την διάγνωση του καρκίνου, ένα εξειδικευμένο πρόγραμμα άσκησης θα σας βοηθήσει να αντιμετωπίζεται τα σχήματα της θεραπείας σας καλύτερα και ανώδυνα.

Ακολουθώντας ένα καλά σχεδιασμένο πρόγραμμα άσκησης κατά τη διάρκεια αλλά και μετά τη θεραπεία μειώνει την πιθανότητα να έχετε σωματικές παρενέργειες, όπως κόπωση , ανορεξία, ναυτία και νευροπάθεια. Βελτιώνει την ψυχολογία σας και σας βοηθάει στη σωστή διαχείριση του άγχους, νιώθετε πιο ανεξάρτητοι, βελτιώνει την ισορροπία σας , χτίζεται δύναμη και μυική μάζα, αποτρέπει την αύξηση βάρους, βελτιώνει τον ύπνο και φυσικά η θεραπεία σας είναι πιο αποτελεσματική στη καταστροφή των καρκινικών κυττάρων.

Πριν ξεκινήστε οποιοδήποτε πρόγραμμα μιλάτε πάντα με το γιατρό σας γιατί πάντα ένα πρόγραμμα ασκήσεων εξαρτάται από το τύπο καρκίνου , από τα σχήματα που θα λαμβάνεται, από τη φυσική σας κατάσταση και φυσικά από τυχόν άλλα προβλήματα υγείας. Είναι σημαντικό να λαμβάνετε προφυλάξεις κατά την άσκηση εάν έχετε παρενέργειες από τον καρκίνο ή τη θεραπεία του. Εάν η θεραπεία έχει αποδυναμώσει το ανοσοποιητικό σας σύστημα, αποφύγετε τα μεγάλα γυμναστήρια όπου τα μικρόβια εξαπλώνονται εύκολα. Ενας χώρος με λίγο κόσμο είναι πιο ασφαλής για εσάς.

Ακούστε το σώμα σας, μείνετε ενυδατωμένοι για να αποφύγετε την αφυδάτωση, ακολουθείστε μια υγιεινή διατροφή ζητώντας συμβουλή από τον ειδικό.

Η άσκηση θεωρείται πλέον μέρος αποκατάστασης του καρκίνου αλλά είναι σημαντικό να κατανοήσουμε τη διαφορά μεταξύ άσκησης και αποκατάστασης του καρκίνου. Η αποκατάσταση του καρκίνου είναι ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα θεραπείας που βοηθά ένα άτομο να διατηρήσει την ικανότητά του να λειτουργεί κατά τη διάρκεια και μετά τη θεραπεία του καρκίνου.

Μην ξεχνάτε να απευθύνεστε πάντα σε εξειδικευμένο προπονητή ώστε να έχετε τα καλύτερα και πιο ασφαλή αποτελέσματα ακολουθώντας ένα ασκησιολόγιο διαμορφωμένο πάνω σε εσάς και φυσικά με τη συνεργασία του ογκολόγου σας.

Spirit Soul BodyThe Breast Cancer Site by GreaterGoodSupporting Cancer

Μοιράσου αυτό το αρθρο -